Aanbod

Body&Balance

Ontspannings-massage

Privé-training

Dogdance

Snuffelspel

Body&Balance


Bij de body&balance-training (of kortweg balanstraining) gaan we werken aan de balans, coördinatie en het lichaamsbesef van de hond.


De hond leert, met andere woorden, zijn lichaam kennen én gebruiken. Dit is niet alleen goed voor zijn fysieke ontwikkeling maar we bouwen zo ook aan het zelfvertrouwen van de hond.  Bovendien versterken we de band tussen de eigenaar en zijn hond en werken we aan de onderlinge communicatie.


Balanstraining is mogelijk voor alle honden, groot en klein, vanaf de leeftijd van 6 maanden. Er is geen trainingservaring nodig. We passen de oefeningen aan aan het niveau van de hond.

Ook voor pups (vanaf 12 weken) is een kennismaking met balans training mogelijk. Dit is een mooie aanvulling op de noodzakelijke socialisatie van de pup en een voorberiding voor het echte balans werk later. We focussen daarom niet enkel op een kennismaking met het materiaal maar ook op enkele randvaardigheden zoals impluscontrole en aandacht voor de geleider. 


Werkwijze

Na het invullen van het intake-formulier starten we met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin overloop ik de basisprincipes van de balans-training en de benodigdheden voor tijdens de training. Tevens bespreken we de speciefieke doelen voor jouw hond en wat je kan verwachten van de training. Zo kunnen we er de eerste training meteen invliegen.

Ontspanningsmassage

Laat uw hond genieten van een heerlijke ontspanningsmassage.

Naast ontspanning heeft massage nog tal van andere voordelen op zowel  lichamelijk als emotioneel vlak. Een regelmatige massage houdt je hond in balans en zal eventuele problemen sneller aan het licht brengen.


Jonge honden leren om zich overal te laten aanraken, kunnen beter leren door een betere concentratie en men kan ze sneller laten ontspannen in stressvolle situaties.


Bij oudere honden houdt massage het lichaam soepel, verbetert de doorbloeding en voert afvalstoffen af. Zij genieten ook extra van de aandacht en aanrakingen.

Werkwijze

Na het invullen van het intakeformulier starten we met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin overloop ik de basisprincipes van de massage en maak ik kennis met de hond. Indien de hond het toelaat start ik reeds met enkele bewuste aanrakingen als voorbereiding op de massage. Daarna volgt een aparte voorbereidende sessie welke bestaat uit een korte observatie van het gangwerk en een lichaamsscan van de hond. Dit doen we om na te gaan of er bepaalde aandachtsgebieden zijn in het lichaam van de hond. We beëindigen de voorbereidende sessie met enkele bewuste aanrakingen. Daarna kunnen we starten met de effectieve massagesessies.


Omdat massage geen natuurlijk gegeven is voor een hond moet deze eerst leren om zich te laten masseren. Dit is de reden dat we eerste starten met bewuste aanrakingen voordat we effectief gaan masseren. Het is mogelijk dat een hond zich de eerste sessies wat onwennig voelt. We werken steeds op het tempo en in communicatie met de hond zodat deze zich veilig blijft voelen en we tot effectieve ontspanning kunnen komen. Er wordt ook elke sessie een techniek aangeleerd zodat je thuis verder de massage kan onderhouden.


Opgelet: Ontspanningsmassages vervangen nooit een bezoek aan de dierenarts, kinesist of gedragstherapeut. Neem bij medische problemen steeds eerst contact op met uw dierenarts.

Privé-training


Voor alle (jonge) honden die liever individueel training volgen dan in een grote groep op de hondenschool. Voor gedragsproblemen verwijs ik door naar erkende gedragstherapeuten.

Werkwijze 

Na het invullen van het online intakeformulier starten we met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin stel ik uitgebreid mijn visie voor en krijg je reeds enkel interessante inzichten mee die je alvast opweg kunnen helpen. Neem bij herplaatsers bij voorkeur contact op voordat de hond in huis is. Tevens bespreken we de speciefieke doelen voor jouw hond en wat je kan verwachten van de training. Zo kunnen we er de eerste les meteen invliegen.

Dogdance

De allerleukste discipline in hondenland om ongedwongen samen te werken met je viervoeter.


Dogdance is zoveel meer dan enkel 'trucjes' leren, het draait allemaal om de connectie die je met elkaar hebt en de fun die je samen beleeft. Honden van alle rassen en leeftijden komen in aanmerking om op hun niveau te trainen.


Werkwijze 

Na het invullen van het online intakeformulier kan je een vrijblijvende proefles boeken. Nadien kan je verder werken met losse lessen of een 5-beurtenkaart nemen.

Snuffel spel


Met snuffel spel gaan we aan de slag met datgene wat een hond het liefste doet: zijn neus gebruiken! 


We gaan creatief aan de slag met huis-, tuin- en keukenmaterialen om een uitdagend snuffel spel te maken. We dagen de hond uit om zijn neus gericht te gebruiken zodat hij nadien moe en voldaan is. We werken bij een snuffel spel ook aan impulscontrole en het zelfvertrouwen bij de hond. Bovendien versterken we de band tussen de eigenaar en zijn hond en werken we aan de onderlinge communicatie. 


Snuffel spel is mogelijk voor alle honden, groot en klein, vanaf de leeftijd van 6 maanden. Er is geen trainingservaring nodig. We passen de oefeningen aan aan het niveau van de hond.